10 aspecten van mij als hypnotiseur

Het zijn van een professionele hypnotiseur bevat vele uitdagingen en positieve vieringen. Ik zie mensen worstelen in slechte tijden en groeien naar goede tijden. Voor mij als hypnotiseur, is er geen grotere beloning om iemand succesvol te zien slagen. Om misverstanden te voorkomen wil ik graag stilstaan bij 10 aspecten die regelmatig voor mensen onbekend zijn. Dit geeft juiste inzichten over wat je kunt verwachten van mij als hypnotiseur.

1. Ik denk niet dat je gek bent.

Integendeel! Ieder mens is in mijn ogen uniek en heeft zijn eigen zoektocht(en) in het leven. Niemand is perfect en ik verwacht niet dat je direct alle vaardigheden 100% kunt uitvoeren. Zeker niet als je nieuwe vaardigheden wilt aanleren om je leven te doen veranderen. Veranderen doet men door veel te oefenen waarbij vallen en opstaan een aanwezig risico is. Mocht je irrationeel zijn, dan zal ik je dit zeggen.

2. Vertrouw mij

De wens om met mij contact te maken is de belangrijkste factor die bepaalt hoe we zullen samenwerken. Als je merkt dat het niet klikt tussen jou en mij dan is het okay om mij dit te laten weten. Iedereen heeft zijn eigen behoeften en voorkeuren. Mijn prioriteit is dat jij dichterbij je doelstellingen kunt komen.

3. Mijn taak is om geen psychoanalyse te maken

Mijn taak is om nieuwsgierig te zijn en jouw meer comfort te geven. Een professionele hypnotiseur claimt nooit dat hij alle antwoorden heeft waarom jij bent zoals je bent. Wel heb ik mijn ideeën die ik graag met je wil delen. Als het gaat om het krijgen van antwoorden, vorm ik hypotheses en is het aan jou om hier de juiste conclusies aan te verbinden. Een hypnotiseur begeleid je in dit proces en zegt nooit hoe jij moet denken, handelen of je gedragen.

4. Ik ben er niet om je advies te geven

Ik ben er voor jou om mijn kennis te delen en help jou om je eigen beslissingen te maken. Beslissingen die goed onderzocht, rationeel en in balans zijn. Het bekrachtigen van je eigen redenaties en het maken van eigen keuzes, versterkt je zelfstandigheid en zelfverzekerdheid. Win-win!

5. Werk door je emoties in plaats van ze weg te stoppen (ook je boosheid!)

Tijdens het ervaren van hypnose is het uitstekend om je emoties leren te uitten. Daarom ben ik er voor jou, zodat je ruimte krijgt om nieuwe manieren van denken, voelen en handelen te ervaren. Doe hier je voordeel mee. Als we leren hoe we met anderen door negatieve emoties kunnen werken, versterkt het onze relationele vaardigheden en wordt het eenvoudiger om over gevoelens te praten. Dit is een belangrijke component in het onderhouden van relaties en het managen van je eigen emoties op een gezonde manier.

6. Je kunt tegenslag ervaren en ik ben er niet om over jou te oordelen

De meeste mensen oordelen vrij hard over zichzelf. Ik moedig aan om het oordelen van jezelf los te laten. Het erkennen en onderzoeken van onze tegenslagen kan duidelijk maken wat nog in de weg zit en helpt jou om sneller vooruitgang te boeken. Tegenslag komt voor en hier hoef jij je niet voor te schamen.

7. Jij mag gelukkig zijn!

Geluk is niet gereserveerd voor speciale mensen. Ieder mens heeft spijt of heeft dingen meegemaakt die men liever niet had willen meemaken. Bijna iedereen weet hoe het is om anderen te kwetsen of is zelf ooit eens gekwetst geweest. Ik weet dat mensen soms opzettelijk of niet opzettelijk mensen pijn kunnen doen. Toch geloof ik heilig dat wij onze eigen ‘wonden’ kunnen helen en gelukkig kunnen zijn. Jij verdient het net zoveel als een ander.

8. Ik kan je leven of probleem niet ‘repareren’. Dat kan alleen jij!

Ik kan je helpen om meer duidelijkheid te krijgen zodat je een succesvol actieplan kunt uitvoeren. Hypnose is geen magisch pilletje wat je kunt slikken dat al je problemen spontaan doet oplossen. Het vraagt inzet en motivatie. Wanneer jij klaar bent voor deze uitdaging, zal ik iedere stap voor jou aanwezig zijn.

9. De snelste manier om van punt A naar B te komen is door ACTIE!

Als je van plan bent om alleen hypnose sessies te ervaren zonder enige inzet, nieuwe gedachten of gedragingen te vertonen dan kan ik garanderen dat niets zal veranderen. Het pad waarin je actie onderneemt is voor iedereen verschillend. Als je niets anders doet zul je ook niets anders ervaren. Jij bent de enige die kan beslissen om actie te ondernemen. Jij bezit deze kracht en macht!

10. Ik wil dat jij leeft zoals jij wilt dat je leeft

Ik ken je dromen, worstelingen en onzekerheden. Niets liever wil ik dat jouw dromen werkelijkheid worden. Hoe fantastisch is het als jij je angsten overwint en leeft zoals je wilt leven. Jouw succes is voor mij het grootste geschenk als hypnotiseur!

Mensen komen voor allerlei reden in aanraking met een hypnotiseur. Vaak ervaren mensen op een bepaald niveau een ongemak in hun leven. Een ongemak die zijn tol eist op prestaties van werk, school, gezondheid, geluk of binnen relaties. Het bezoeken van een hypnotiseur kan soms in het begin spannend zijn. Toch is het voor vele een opluchting omdat ze acties kunnen ondernemen die levenslange veranderingen teweeg kunnen brengen.

Het ondergaan van hypnose is niet altijd makkelijk maar is wel een waardevol geschenk die jij jezelf kunt geven. Zoek iemand die je vertrouwt en jou op je gemak stelt. De relatie die je opbouwt met de hypnotiseur is het allerbelangrijkste.

Rinke Jacobs

Contactformulier

11 + 14 =

Pin It on Pinterest

Share This