Virtuele maagband

Het aanbrengen van een virtuele maagband in hypnose is een procedure waarbij de suggestie aan het onderbewustzijn wordt gegeven dat er een band rondom de maag geplaatst wordt. Mensen ervaren na deze procedure dat ze zich sneller vol en verzadigd voelen.

Voor mensen die nog lijden aan morbide obesitas kan een maagband een beschouwd worden als een laatste redmiddel. Binnen Nederland wordt de operatie, waarbij het aanbrengen van een band rond het bovenste deel van de maag, nog erg weinig uitgevoerd. Mensen die een maagband hebben ervaren een beperking in het eten van een bepaalde hoeveelheid voedsel waardoor ze afvallen. De reden waarom de maagband via chirurgie weinig wordt uitgevoerd heeft te maken met de mogelijke risico’s en complicaties.

Het aanbrengen van een virtuele maagband in hypnose is daarentegen volledig veilig! Het aanbrengen van een virtuele maagband wordt door enkele professionele hypnotherapeuten toegepast. Het idee is dat we het onderbewustzijn doen geloven dat er daadwerkelijk een maagband is aangebracht. Hierbij is het doel dat men op onbewust niveau accepteert dat je de maagband procedure hebt gevolgd en je maag is verkleind.

Op deze pagina lees je meer informatie over wat een virtuele maagband inhoudt, hoe het werkt en of het voor jou geschikt is.

 

Wat is een maagband?

Een maagband is een instelbaar siliconenapparaat dat wordt gebruikt bij operaties voor gewichtsverlies. De band wordt rond het bovenste deel van de maag geplaatst om een klein zakje te creëren. Dit beperkt de hoeveelheid voedsel die in de maag kan worden opgeslagen, waardoor minder makkelijk wordt om grote hoeveelheden te eten.

Het doel van een maagband is om de hoeveelheid voedsel te beperken die je fysiek kan eten. Hierdoor voelt men zich sneller vol na het eten van voedsel. Dit bevorder het afvallen. Voor de meeste mensen die deze operatie hebben, is het een laatste redmiddel na het proberen andere methoden van gewichtsverlies. Zoals bij elke operatie, neemt het aanbrengen van een maagband een groot aantal risico’s met zich mee.

Omdat patiënten vaak overgewicht hebben, nemen deze risico’s toe. Er zijn ook gevallen geweest van onaangename bijwerkingen en complicaties. Sommige patiënten ervaren misselijkheid. Degenen waarbij de maagband niet goed past, moeten soms nog een keer geopereerd worden zodat de maagband wordt aangepast of zelfs wordt verwijderd.

Er zijn mensen die denken dat dit soort operaties een snelle oplossing is, maar patiënten moeten aan criteria voldoen, namelijk:

  • Gezond genoeg zijn om een operatie uit te voeren
  • Zich inzetten voor gewichtsverlies op de lange termijn
  • Het committeren aan het veranderen van de levensstijl

Een operatie is een grote stap voor iedereen om te nemen. Vaak kijkt men eerst naar andere opties voordat ze deze route kiezen. Dit is het deel waar de virtuele maagband middels hypnose van pas komt!

 

Virtuele maagband via hypnose

Elke operatie heeft een zeker risico, en op maagband operaties worden geen uitzonderingen gemaakt. Een virtuele maagband via hypnose kan gebruikt worden om jou te helpen bij het afvallen, zonder enig gevaar te lopen.

Vaak kiezen hypnotiseurs voor een tweeledige benadering. In de eerste sessie kijken we naar de oorzaak rondom emotioneel eten. Door hypnose te gebruiken kan ik je onderbewustzijn aanmoedigen om specifieke ervaringen, rondom emoties die gekoppeld zijn aan eten, los te laten. Dit zodat onbewust opgeslagen herinneringen jouw niet verder meer negatief beïnvloeden.

Het aanpakken en (h)erkennen van ongezonde denkpatronen rondom voedsel kan nuttig zijn voor het uitvoeren van een virtuele maagband via hypnose. In de tweede sessie breng ik de virtuele maagband via hypnose aan. Het uitgangspunt achter de procedure is om je
onderbewustzijn te suggereren dat je een operatie hebt ondergaan waarbij een maagband is aangebracht. Het doel is dat je lichaam op deze suggestie reageert waardoor jij je sneller voller voelt, alsof je de echte operatie hebt gehad

In de derde en vierde sessie werken we verder aan het continueren van een gezonder levensstijl waarbij stimulerende overtuigingen worden gesuggereerd. Het doel is om jou lichamelijk en geestelijk sterker te maken. We focussen ons altijd op wat we wel willen ipv niet meer willen. Waarbij eveneens de vraag gesteld zal worden HOE jij hier aan kan werken. Velen ervaren dat deze sessies extra motiveren en zijn tevens uitstekende momenten om de voortgang in jouw nieuwe levensstijl te evalueren. Zie het als mentale coaching!

 

Hoe werkt het?

Het eenvoudige antwoord is: goed!

Vooraf de behandeling ontvangt men een gratis zelfhypnose mp3 (t.w.v. EUR 19.95) “succesvol hypnose ervaren” waardoor men zich voorbereid om zeer gemakkelijk en plezierig in hypnose te gaan. Zodra ik je in hypnose begeleid, staat je onderbewustzijn open voor suggesties. Suggesties die je 100% wilt aannemen zodat je spoedig resultaat kunt ervaren.

Ik maak gebruik van gespecialiseerde technieken zodat ik je onderbewustzijn krachtige suggesties kan geven. Jouw onbewuste geest is krachtig, dus zodra jouw onderbewustzijn mijn suggesties 100% aanneemt, zal je gedrag overeenkomstig veranderen

Gewoonlijk zal ik, samen met het ‘aanbrengen’ van de virtuele maagband, suggesties geven die gefocust zijn op de thema’s vertrouwen en het committeren aan deze verandering zodat jij langdurig deze nieuwe levensstijl zult omarmen. Het is daarnaast raadzaam om je te verdiepen in voeding en lichaamsbeweging, omdat dit gewichtsverlies bevordert en de gezondheid bevordert. Het kan absoluut geen kwaad om een voedingsdeskundige te raadplegen of andere hulp te combineren met deze behandeling.

 

Zal het voor mij werken?

Een begrijpelijk vraag alleen niet de juiste vraag om te stellen. Dit zul je beseffen zodra je mijn zelfhypnose mp3 ontvangt en we verder in de behandelingen voort zullen gaan.

Het is jij en je onderbewustzijn die gezamenlijk resultaat kunnen ervaren. Ik wil je helpen zodat jij begrijpt waarom deze vraag niet de juiste vraag is om te stellen en juist deze vraag ervoor zorgt dat je “vastgeroest” blijft in je huidige situatie.

Contactformulier

8 + 7 =

Pin It on Pinterest

Share This