Voorbereiden op een hypnose sessie

Laten we doen alsof jij je voorbereid op het maken van een reis. Een reis naar een onbekende bestemming waar je nog nooit eerder bent geweest. Een bestemming waar je met plezier naar uitkijkt om daar te zijn. Mogelijk dat het reizen een bepaalde reden heeft en een ontdekkingsreis is voor jezelf. Je leert tijdens de reis je sterke kwaliteiten en wordt wellicht geconfronteerd op je zwakkere punten. Dit maakt het mogelijk om je verder te ontwikkelen. Ontwikkelen als mens zodat je (meer) gelukkig kan zijn.

Als voorbereiding op de reis, heb jij je ingelezen. Ingelezen zodat jij je tijd nuttig kan besteden en optimaal rendement uit je bestemming kan halen. Je hebt je rugzak of koffer ingepakt met spullen die je nodig hebt. Misschien een lijstje gemaakt om niets te vergeten. Want als je iets vergeet, is het onhandig wanneer je eenmaal op je bestemming bent.

Als je het mij vraagt, werkt het voorbereiden op een hypnose sessie exact gelijk. Want beide varianten zijn namelijk reizen. Of je nu naar het buitenland reist of een innerlijke reis maakt.

Waarom is het zo belangrijk om je voor te bereiden op een hypnose sessie?

Het antwoord is eenvoudig: je wilt zoveel mogelijk rendement uit je ervaring halen! Wanneer jij de volgende stappen in acht neemt weet ik zeker dat jij het meeste uit je sessie(s) kunt halen.

 

Stap 1: verzamel de juiste informatie

Om eerlijk te zijn vraag ik mij af of je klaar bent om te starten? Weet je zeker dat je voldoende over hypnose weet?

Informatie is de sleutel tot succes! Als je mij een bezoekt brengt dan is de vraag of hypnose werkt geen vraag meer.  Het is een kwestie van weten. Mensen die door mij overtuigd willen worden, komen met onjuiste intenties binnen. Want jij dient jezelf te overtuigen. Niemand anders kan dit bewerkstelligen. Dus verdiep je in hypnose, lees meer informatie over hypnose via mijn website of zoek naar wetenschappelijke artikelen die de kracht van hypnose bevestigen.

Laten we realistisch blijven. Veel mensen hebben hypnose gezien op TV of via Internet. Ze zien slechts een fragment dat bestaat uit een volledig proces. En hoe vreemd het ook kan klinken, zelfs mensen tijdens een hypnose show overtuigen zichzelf dat hypnose werkt. Hierdoor werken de suggesties zeer goed en is het publiek vaak vol verwondering.

 

Stap 2: vind de juiste hypnotiseur

Het hebben van een ‘klik’ en het gevoel van vertrouwen is belangrijk als je een professionele hypnotiseur zoekt. Een hypnose sessie is namelijk een samenwerking die je met elkaar aangaat. Tijdens mijn sessie is niets te gek, staat veiligheid voorop en kunnen we open over alles praten. Ik bemerk dat hierdoor mijn clienten zich opgelucht voelen.

Vraag gerust de hypnotiseur de vragen die je wilt stellen. Dit helpt vaak om voor jezelf rust te creëren en helpt misverstanden uit de weg te ruimen. Mijn doel is dat jij je comfortabel voelt. Herinner dat als een onprofessionele hypnotiseur de hypnose niet serieus neemt, het effect van hypnose nihil is.

 

Stap 3: een droomdagboek bijhouden (optioneel)

Een aantal weken voor je eerste sessie kan het interessant zijn om een droomdagboek bij te houden. Je schrijft na het slapen je dromen op een stuk papier. Alles wat jij van je droom kan herinneren is belangrijk om op te schrijven. Niet altijd makkelijk maar wel een goede training om het herinneren van dromen te optimaliseren.

 

Stap 4: het fysieke gedeelte

Als het aankomt op voedsel en kleding kan ik het volgende mededelen:

1. Draag kleiding tijdens de sessie waar jij je prettig in voelt. Zorg dat kleding lekker zit. Tijdens de sessie is het ook toegestaan om je schoenen uit te doen. Wanneer jij je prettig voelt is er geen afleiding of iets bijvoorbeeld knelt of ongemakkelijk voelt.

2. Eet ongeveer 2 uur iets van te voren. Eetlust of een knorrende maag kan tijdens de sessie afleiden. Eten tijdens de sessie is niet toegestaan. Probeer daarnaast je cafeïne inname te beperken.

3. Zorg dat je uitgerust de sessie in gaat. Dus de avond ervoor op tijd naar bed! Dit voorkomt dat je niet tijdens de sessie in slaapt valt. Slapen doe je namelijk gratis in bed!

 

Stap 5: beluister mijn toegezonden zelfhypnose sessie zodra je een afspraak hebt gemaakt

Het beluisteren van deze opname helpt je om te wennen aan mijn stem en aan het proces van hypnose. Ervaring leert dat mensen die mijn zelfhypnose mp3 beluisteren het effect van de hypnose aanzienlijk vergroten. Gun jezelf dit effect!

 

Stap 6: focus op een positieve uitkomst

Door je mentaal voor te bereiden op een positieve uitkomst, stel jij jezelf in staat om betere resultaten te bereiken. Dit proces noemt men ook wel self fulfilling prophecy. Het effect van dit fenomeen is onderzocht en getest!

 

Eenvoudige stappen nietwaar?  Ik gun je positieve ontwikkelingen en resultaten tijdens mijn hypnose sessie en kijk er naar uit om je mogen te helpen. Wil je meer over mijn 10 aspecten lezen die ik als hypnotiseur hanteer? Klik dan hier!

Heb je nog vragen? Stel ze gerust!

Rinke Jacobs

 

Contactformulier

12 + 10 =

Pin It on Pinterest

Share This