Dag beste bezoeker,

Het jaar is bijna voorbij en kerst staat voor de deur. Ik spreek regelmatig mensen die rond deze periode negatieve stress ervaren. Ben jij ook gestrest? Voeg je toe bij de andere miljoenen mensen of liever niet! Wellicht herken je de financiële druk, tijdsdruk en familiedynamiek die de periode rond december kan verhogen. Voor veel mensen is het einde van het jaar een periode van sociale ‘verplichtingen’. Gelukkig is (zelf)hypnose een aangenaam middel om mentale druk te verlagen. Onrust en zorgen zijn processen waarvoor we kiezen. Soms voelt het alsof de keuze in het ervaren van onrust en zorgen nog volledige macht over je heeft. Dit is soms waar omdat zorgelijk en onrustig denken, gewoonten zijn. Op een gegeven moment worden deze gewoonten omgezet in gedrag. Een soort van tweede natuur die opereert onder de oppervlakte van ons bewustzijn. Negatieve stress voelen kan daardoor normaal lijken tijdens de kerstdagen.

Stress en kerst

Er zijn ook mensen die zichzelf labelen als ‘overspannen’ of overstressed rond de feestdagen. Deze mensen accepteren dat stress, onrust en zorgen deel uit maakt rond de kerstdagen. Net zoals andere zaken voelen wij ons zoals wij de dingen zelf waarnemen. Het hebben van negatieve gedachten en gevoelens over feestdagen beïnvloeden onze interactie(s) en relaties met anderen. Financiële schulden,  druk wegens het moeten vermaken van anderen en de confrontatie van familiedynamiek kunnen bijdragende factoren zijn. Voeg hierbij de druk bezochte winkelcentra en de druk om eventuele gewenste cadeautje te kopen. Dan is het makkelijk te begrijpen dat sommige mensen de feestdagen vrezen.

Negatieve verwachtingen

Het is interessant om te weten dat onze verwachtingen de grootste veroorzaker is van negatieve stress. We hebben verwachtingen van mensen, situaties en gebeurtenissen die het niveau bepalen waarover we ons geluk en succes beoordelen en veroordelen. Als we een negatieve verwachtingen hebben naar aanleiding van een vorig kerstfeest, kan het ons overgevoelig maken of we kunnen ons defensief gaan gedragen. Dit kan leiden tot het creëren van negatieve ervaringen met vrienden of familieleden.

Positieve verwachtingen

Soms kunnen we ook een te positieve verwachtingen hebben van kerstfeest waardoor zaken onrealistisch worden. Wanneer onze positieve verwachtingen eenmaal tegenvallen dan kunnen we teleurgesteld of ons depressief voelen. Stress ervaren rond kerstfeest lijkt dan bijna normaal.

Waarom werkt hypnose

Hypnose werkt natuurlijk om stress en onrust te verlagen. Hypnose is een aangename staat van ontspanning waarbij het ordenen van gedachten en gevoelens wordt ingezet. Ieder van ons raakt wel eens geblokkeerd in het leven. Hypnose zorgt voor ruimte waardoor je geest de juiste weg weet te bewandelen en je meer in balans kunt blijven. Hypnose is gebaseerd op het idee dat een persoon alleen zichzelf kan veranderen. Onze verwachtingen en perspectief rondom kerstfeest kunnen we in hypnose nader onderzoeken en in het juiste daglicht zetten. Zodat rust en harmonie dichterbij komt. In plaats van stress te ervaren rond kerstfeest en andere feestdagen, kunnen wij onszelf verplaatsen richting ‘acceptatie’ zodat we de dingen meer ervaren zoals ze zijn. Dit in plaats van onrealistische verwachtingen.

Uiteraard werkt hypnose niet alleen voor kerst en feestdagen. Mocht je negatieve stress ervaren op anderen momenten dan is het toepassen van (zelf)hypnose een uiterst geschikt medicijn!

Ik wens iedereen een stressvrij kerstfeest!

Vriendelijke groet,

Rinke Jacobs C.Ht

 

p.s. wil je een gratis boekje “De kracht van zelfhypnose” ontvangen (t.w.v. EUR 19,95)? Like of deel dit bericht en geef een reactie zodat ik je het boekje als cadeautje (per e-mail) kan toesturen! Actie loopt tot 31-12-2014

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit!

Deel dit met anderen