Hoe hypnose je zelfvertrouwen vergroot

Zelfvertrouwen is verbonden aan hoe jij over jezelf denkt en hoe jij jezelf ziet. Sta eens stil bij de vragen: wat geloof jij over jezelf en welke waarden heb jij over jezelf? De antwoorden die jij jezelf geeft bepalen hoe gelukkig jij jezelf voelt. Een hoog zelfvertrouwen draagt bij aan een zinvol leven. Zelfvertrouwen vergoot je zekerheid en heeft impact op je geestelijke en lichamelijke gezondheid. Wanneer jij een gezonde dosis zelfvertrouwen hebt betekent dit respect. Respect voor wie je bent. Wanneer jij jezelf kunt respecteren dan kun je anderen respecteren, relaties verbeteren en je algehele levenskwaliteit verbeteren.

Laag zelfvertrouwen t.o.v. gezonde dosis zelfvertrouwen

Een laag niveau van zelfvertrouwen is vaak gekoppeld aan een gevoel van ontevredenheid, onzekerheid en een gemis aan vertrouwen. Dit kan leiden naar depressieve gevoelens. Herken je gedachten dat je voortdurend kritiek op je eigen handelen hebt? Een knagende stem dat alles afkeurt waardoor je twijfelt over zaken? Hierdoor moeilijker beslissingen kan nemen? Zo ja, dan kan hypnose dit patroon doorbreken. Krachtige suggesties in je onderbewustzijn dragen bij dat je meer kunt genieten. Dat stemmetje in jezelf het tegendeel bewijzen. Zodanig dat het knagende stemmetje steeds meer naar de achtergrond verdwijnt.

Vanuit psychologie is zelfvertrouwen of zelfwaarde een gradatie op emotioneel niveau: ontwijking, redeneren en logica. Mensen met laag zelfvertrouwen staan vaak stil bij het heden en hoe zij zichzelf op dat moment voelen. Mensen met een laag zelfvertrouwen hebben behoefte aan positieve externe ervaringen zodat ze negatieve ervaringen en gedachten, die ze voortdurend kwellen, kunnen verwerken. Dan alsnog kan het goede gevoel (zoals het behalen van een positief resultaat) tijdelijk werken.

Een gezonde dosis zelfvertrouwen is gebasseerd op een accurate inschatting van jezelf (jezelf kennen) en jezelf tevens onvoorwaardelijk accepteren. Betekent dat je realistisch kijkt waar je kracht en beperkingen liggen en je waardigheid hoog blijft houden. Zonder enige condities of uitzonderingen. Zelfvertrouwen wordt het meest gevormd tijdens de kindertijd.

Ervaringen in de kindertijd die een gezonde dosis zelfvertrouwen stimuleren:

  • Waardering en beloningen ontvangen
  • Iemand die naar je luistert
  • Iemand die je respecteert zoals je bent
  • Iemand die je aandacht geeft
  • Iemand die je succes laat ervaren
  • Het hebben van goede vrienden of vriendinnen

Ervaringen in de kindertijd die leiden naar een laag zelfvertrouwen:

  • Onredelijkheid en harde kritiek
  • Fysiek, emotioneel en mentaal misbruik
  • Iemand die je negeert, belachelijk maakt of pest
  • Iemand die totale perfectie van je eist
  • Je vaak het gevoel van falen laat ervaren of benadrukt

Het komt vaak voor dat veel van mijn clienten aangeven dat hun omgeving het falen heeft verbonden aan de prestaties van de client. Wanneer mijn clienten zogenaamd harder of beter hun best hadden gedaan, dan hadden zij het falen nooit hoeven ervaren. Het loslaten van deze interpretatie draagt bij aan fascinerende en positieve ontwikkelingen.

Besef dat als je een afspraak maakt, om te werken aan je zelfvertrouwen, we aandacht schenken aan jouw innerlijk stemmetje. Via hypnose zullen we in gesprek treden met deze stem. We maken contact en ontdekken welke waarden/overtuigingen of gedachten achter deze stem liggen. Het goede nieuws met hypnose is dat we deze zaken kunnen heroverwegen. Dit proces maakt dat men verlichting ervaart en steeds meer een gezonde dosis zelfvertrouwen krijgt.

Ben jij klaar om te veranderen?

Maak dan nu een afspraak met Rinke Jacobs.

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit!

Deel dit met anderen