Alex Oosterveen onder hypnose!

Het is Stoptober. Tienduizenden Nederlanders proberen deze maand te stoppen met roken. Eén van hen is Alex Oosterveen, de schoorsteen van Radio Veronica. In een wanhopige poging om zijn verslaving te verslaan, liet Alex zich hypnotiseren! Hypnotiseur Rinke Jacobs kwam naar de studio van Radio Veronica. Hij bracht Alex in een diepe, diepe trance.

Alex: “Hiervoor moest ik een drempel over. Ik was nog nooit gehypnotiseerd. Ik was er doodsbang voor. Bang om de controle te verliezen. We kennen allemaal die hypnoseshows, waarbij mensen denken dat ze een giraf zijn, of een citroen eten. Achteraf kan ik zeggen dat hypnose heel anders is dan ik had verwacht.”

“Het is geen geheimzinnig gedoe. Ik ben geen moment de controle kwijtgeraakt en kan me alles herinneren. Rinke bracht mij eerst in een heel ontspannen staat. Ik kon me totaal concentreren op zijn stem. De wereld om me heen bestond niet meer. Totale focus. Rinke praatte rechtstreeks tegen mijn onderbewuste. Hij vroeg mijn onderbewustzijn om mijn vingers te bewegen. Dat gebeurde, zonder dat ik zelf die beweging aanstuurde. Een aparte ervaring.”

“Ik sloot mijn ogen. Rinke liet me inbeelden dat mijn oogleden loodzwaar zijn. Zo zwaar, dat ik ze met geen mogelijkheid meer kon openen. Daarna vroeg Rinke me om mezelf voor te stellen als niet-roker. Aan de binnenkant van mijn ogen zag ik de nieuwe Alex. De Alex die niet rookt. Rinke liet me van binnen tien keer herhalen: Jij rookt niet! Toen het beeld van mezelf als niet-roker goed in mijn hersenen geprent was, haalde Rinke me weer uit hypnose.”

“Of het voor mij werkt? Dat zal moeten blijken. Ik ben er nu wel van overtuigd dat hypnose een ander deel van je geest kan bereiken. Een deel dat zich zonder hypnose niet bewust laat sturen. Een aparte ervaring.”

Klik hier en luister naar een fragment.

Bron: Radio Veronica

Pin It on Pinterest

Share This

Share This

Share this post with your friends!