De 20-jarige Britse Hanna Little, uit Truro, Cornwall, ontwikkelde als vijfjarige een eetstoornis en at vijftien jaar alleen maar friet. Het eten van ander voedsel maakte haar namelijk ziek.

Foto:  ANP

Nadat deze week onder hypnose werd gebracht om over haar angst voor andere etenswaren heen te komen, lukte het haar eindelijk om iets anders dan friet te eten.

Little besloot de behandeling te ondergaan nadat zij meerdere keren flauw was gevallen tijdens haar werk in een fabriek. Na slechts één sessie met een hypnotiseur ging het al een stuk beter met de twintiger. Ze at zelfs pizza, wat nu haar lievelingsgerecht is.

“Andere voeding maakte me doodsbang. Het maakte me fysiek ziek en angstig, omdat ik nooit wist hoe mijn lichaam zou reageren. Ik ging naar feestjes, picknicks en barbecues, maar ik was nooit in staat om iets te eten”, aldus Little tegen Mirror.

Psycholoog Felix Economakis, die Little behandelde, zegt: “Een eetstoornis als deze wordt meestal veroorzaakt door een trauma geassocieerd met voedsel. Het komt vaak door iets dat is gebeurd als baby, waarvan geen bewuste herinnering resteert.”

Bron: NU.nl/WTF.nl

Pin It on Pinterest

Share This

Share This

Share this post with your friends!