Beste bezoeker,

Uit een gecontroleerde studie is gebleken dat 32 patiënten, die een bypass moesten ondergaan, middels zelfhypnose veel meer ontspannen waren na de operatie. Daarnaast had men minder behoefte aan medicatie voor pijnbestrijding en herstelde men sneller dan verwacht (1).

Voorbereiding voor operaties doet beroep op fysieke, mentale en emotionele aspecten. Fysieke voorbereiding kan bestaan uit het volgen van diëten. Mogelijk dien je speciale dranken in te nemen alvorens de operatie start. Mentaal en emotioneel kun je spanning of angst ervaren en je afvragen hoe de operatie zal verlopen.

Gezien je geest en lichaam uitmaken van hetzelfde systeem kun jij je algehele ervaring en de uitkomst van je operatie succesvol en positief verhogen. Dit is mogelijk middels het programmeren van jezelf en door het denken van kalmerende gedachten en helende visualisaties.

Hoe minder stress je ervaart des te groter de kans dat je meer ontspannen de operatie in gaat. Hypnose heeft een uitstekende werking op ontspanning en creëren van helende visualisaties. Dankzij hypnose kan het ervaren van pijn of andere ongemakken worden verminderd en je immuunsysteem worden gestimuleerd. Betekent dat je lichaam sneller kan genezen en herstellen.

Hypnose richt zich op het geven van kalmerende suggesties in je onderbewustzijn zodat jij je lichaam helpt voorbereiden op het onbekende wat zal worden uitgevoerd. Je vangt hierdoor de eerste schok van je lichaam op en laat het lichaam weten dat de operatie je zal helpen.

Mocht jij je willen voorbereiden op een operatie middels hypnose?

Maak dan gerust een afspraak!

1. (Journal of Cardiovascular Surgery, February 1997)

Pin It on Pinterest

Share This

Share This

Share this post with your friends!